Omgeving

Foto's uit de omgeving van Hallenberg: mooie gebouwen, uitzichten en activiteiten.


Omgeving van de woning

De woning staat in het prachtige dorp Hallenberg, in het zuidoostelijk deel van Sauerland. Hallenberg is op ruim vierhonderd meter gelegen. De heuvels in de omgeving van het dorp rijken tot wel zeshonderd meter.

Hallenberg is een levendig dorp met tal van voorzieningen op loopafstand in en rond het dorp. Zo beschikt het dorp nog over veel traditionele, ambachtelijke bedrijven zoals bakkers en slagers. Daarnaast zijn ook grotere winkels zoals twee supermarkten aanwezig. Het dorp kent een rijke verenigings en middenstandstraditie, waardoor er veel culturele activiteiten georganiseerd worden. Bekende activiteiten zijn de jaarlijkse viering van het Schutenzefest, Carnaval en Pasen, maar ook andere katholieke feestdagen worden uitbundig gevierd. In het dorp staan veel monumentale panden en de kern van het dorp (en ook het huis aan de Burgstrasse 12) is beschermd stadsgezicht.

De vele vakwerkhuizen spreken echt tot de verbeelding. In de "Kump"  midden in het dorp vindt u naast de VVV ook regelmatig een leuke tentoonstelling. Hallenberg is verder landelijk bekend vanwege haar Freilichtbuhne, die in de zomermaanden voorstellingen voor jong en oud verzorgt. In het dorp treft u tal van horecagelegenheden aan. Van de eenvoudige Imbiss en pizzeria tot een goed restaurant. In Hallenberg is ook een aantal zaken waar heerlijk ijs verkocht wordt.

In de directe omgeving van Hallenberg treft u grotere plaatsen zoals Winterberg, Frankenberg en Willingen aan. Deze dorpen liggen op een kwartier rijden en hebben ook allerlei voorzieningen. 


Zie ook de film van Hallenberg: