Activiteiten

Wandelen


In de omgeving van onze vakantiehuisjes kunt u geweldig wandelen. U stapt zo vanuit de woning in de prachtige omgeving waar allerlei korte en lange wandelroutes zijn uitgezet. U kunt korte en lange wandelingen maken door de heuvels, bossen en weilanden, maar zeker ook in en rond het dorp. Uiteraard zijn de routes ook voor nordic walkers interessant. Mocht u iets slechter ter been zijn, dan zijn ook vlakkere en korte routes mogelijk. In de omgeving van Hallenberg zijn bekende wandelroutes zoals de Rohaarsteig en Kahler Asten. De VVV (200m) adviseert u graag!

Fietsen/mountainbiken

Fietsers kunnen echt genieten van het prachtige landschap. Voor alle fietsers is er iets te beleven, of u nu op een gewone fiets, mountainbike, wielrenfiets of e-bike komt. Er zijn een groot aantal bekende en minder bekende, lange en korte routes beschikbaar. Er wordt in Sauerland ook echt rekening gehouden met fietsers. Denkt u bijvoorbeeld aan de bike-arena Sauerland, SauerlandRadring en de RuhrtalRadweg. 

 

Zwemmen

In Hallenberg treft u een prachtig nieuw buitenbad aan. Dit Naturbad is echt een attractie en een bezoek waard in de zomer. In de winter kunt u in het in 2012 gerenoveerde Hallenbad goed terecht. Wilt u naar een bijzonder zwembad, dan zijn in Olsberg en Winterbeg (op korte afstand) prachtige, moderne subtropische baden beschikbaar. 

 

 

Ski en langlauf

In de winter kunt u echt goed terecht in Sauerland. Op korte afstand van de woning liggen de skigebieden van Winterberg, Zuschen en Willingen. Honderden kilometers piste en loipes zijn voor beginnende en geoefende wintersporters beschikbaar. U kunt zich dagen op de piste en loipe vermaken en ook tussen de skigebieden goed wisselen. De prijzen voor dag- en weekkaarten zijn aantrekkelijk en u kunt ter plaatse goed les krijgen of materiaal huren tegen redelijke prijzen. Ook de apres-ski is zeer aanbevelenswaardig. In Zuschen (6 km ) bevindt zich tevens een afdaling speciaal voor sleetjes (met lift); echt een geweldige ervaring voor de kinderen.